Ken je die momenten waarop je je uitgeput, leeg, moe voelt na in contact te zijn geweest met een persoon of plaats? Dat is een teken dat je je energetische grenzen beter mag bewaken en beschermen.

Wat zijn energetische grenzen?
Je aura en je energieveld, maar ook je chakra, kun je zien als energetische poorten. Deze energetische poorten helpen je om prikkels die dagelijks op ons afkomen te filteren.

In onze dagelijkse interacties wisselen we energie uit met andere personen, plaatsen en problemen. Je energieveld staat ALTIJD in wisselwerking met de energievelden van anderen. Bijvoorbeeld wanneer iemand tegen je praat of zelfs iets over je denkt, wordt hun energie in jouw richting gestuurd. En andersom, wanneer jij met iemand anders spreekt of aan iemand denkt, wordt JOUW energie in hun richting gestuurd. Wanneer de interactie, situatie of toevallige ontmoeting voorbij is, komt je energie niet automatisch bij je terug. En wanneer je je energieveld onvoldoende beschermd hebt, dan is het goed mogelijk dat energie van andere (plaatsen) ook bij jou zijn blijven handen. In feite kan het allemaal nog steeds aan iemand of ergens anders verbonden zijn. Zelfs wanneer we vast lijken te zitten in het verleden of zorgen maken over de toekomst sturen we onbewust onze energie naar deze tijd.

Dit kan je moe en uitgeput maken en het kan er zelfs voor zorgen dat je blijft nadenken over lastige interacties, ontmoetingen en verantwoordelijkheden gedurende de dag, terwijl je liever de verbinding wilt verbreken. Zolang je je energetische grenzen niet beschermt en bewaakt, blijft je in een vicieuze cirkel hangen en raak je steeds meer energie kwijt. Dit heeft niet alleen een effect op je energetische grenzen, maar ook op je fysieke, mentale en emotionele lichaam.

Energetische grenzen stellen maakt dat je je energiekier voelt, meer focus hebt en innerlijke rust en balans ervaart in jezelf en daardoor in je leven. Je energetische grenzen bewaken en beschermen is een belangrijk onderdeel bij selfcare. Hoe minder goed je voor jezelf en je energetische grenzen zorgt, hoe meer mensen en situaties je aantrekt met een low vibe, simpelweg omdat je zelf in deze low vibe zit. En hoe hoger jij je energie houdt door goed voor jezelf te zorgen, hoe meer mensen en situaties je aantrekt op dezelfde highvibe.

As above, so below. So within, so without. As the Universe, so the Soul.

Hoe kun je je energetische grenzen bewaken en beschermen? Tien tips.

We kunnen onze energie op veel manieren resetten. Ik deel er graag een aantal met je. Probeer uit welke manieren het beste voor jou werken of pas ze aan zoals dat goed voelt voor jou.

 1. Zonnevlecht
  De zonnevlecht is het meest gevoelige chakra dat wij hebben. Veel trillingen, gedachten en emoties van buiten komen daar binnen. Om deze trillingen niet bij je binnen te laten komen, visualiseer je een straal je eigen innerlijke zon, jouw LichtKracht, via je zonnevlecht naar buiten zodat er niks naar binnen kan. Op deze manier ben je energetisch beschermt én zorg je ervoor dat je nog wel jouw Licht en Liefde kunt delen.
 2. Hydrateer
  Water laat de energie in jou weer vrij stromen, daar waar het eerder niet meer vrij stroomde, bijv vanwege energetische ophoping of blokkades in je lichaam. Drink voldoende voldoende water en spoel de dag bewust en met intentie van je af met een heerlijke douche.
 3. Mediteer
  Meditatie verhoogt en versterk je eigen trilling en versterkt je aura en energetisch veld. Door meditatie zorg je voor balans in je fysieke en mentale lichaam wat direct doorwerkt in je energetisch lichaam.
 4. Affirmeer
  De kracht van affirmaties werkt optimaal door in je hele systeem wanneer jij erin gelooft, het kunt voelen en toegewijd bent aan het aanspreken van je eigen zelfhelende vermogens. Deze zinnen helpen mij om mijn energetische grenzen te bewaken en te beschermen:
  ‘Alle energie die bij mij hoort roep ik terug, alle energie die niet bij mij hoort of niet mijn hoogste goed dient laat ik gaan.’
  ‘Alleen personen waarvan ik het toesta, laat ik toe in mijn energie.’
 5. Aura en energetisch veld
  Visualiseer een gouden waterval die door je en om je heen stroomt, jouw lichaam, aura en energetisch veld opschoont en je voedt. Als het goed voelt voor jou plaats je jezelf in een gouden bal die jou beschermt en voedt en enkel energie toelaat die jouw Hoogste goed dient. Je kunt ook denken aan smudgen/salie/auraspray om te aura te reinigen, maar ik geef persoonlijk zelf de voorkeur aan de helende kracht van visualisatie.
 6. Aarde(n)
  Moeder Aarde is er voor je om de negatieve energieën in jou te transformeren naar liefdevolle en helende energie die de Aarde op haar beurt weer voedt. Je hoeft het haar alleen maar te vragen. Je kunt je hierbij voorstellen dat je spanningen en blokkades in jou via de onderkant van je voeten de aarde in laat stromen terwijl je contact maakt met Moeder Aarde. Wanneer je voelt dat je zoveel mogelijk hebt losgelaten, mag je je voorstellen dat Moeder Aarde jouw energie liefdevol transformeert. Laat daarna de aardse en helende energie van Moeder Aarde via je voeten naar bij je naar binnenstromen zodat het jou weer optimaal mag voeden.
 7. Ademhaling
  Je kunt je ademhaling voor je laten werken bij het bewaken en beschermen van je energetische grens door je met elke inademing voor te stellen dat je lichte en helende energie inademt en alle spanningen en zwaarte op een uitademing laat gaan. Beluister ook mijn gratis Lichtmeditatie.
 8. Banden verbreken
  Voel je je elke keer uitgeput na in contact te zijn geweest met een bepaalde persoon? Snij de energetische koorden tussen jou en personen, negatieve emoties, situaties of plaatsen. Deze energetische koorden ontstaan altijd wanneer we in contact zijn met een ander, bewust of onbewust, online of offline. Daarom is het raadzaam elke avond koorden te snijden, eventueel samen met Aartsengel Michael door uit te spreken: Ik snij nu alle koorden van angst en negativiteit tussen mij en alle personen, plaatsen en situaties die niet mijn hoogste goed dienen waar ik vandaag bewust of onbewust, online of offline, in contact mee ben geweest. Mijn energieniveau wordt nu aangevuld tot die van de goddelijke perfectie. 
 9. Intuïtie
  Check regelmatig in bij jezelf of je een ja (enthousiast en highvibe) voelt of een nee (zwaar en low vibe) en leer naar dit gevoel te handelen en je grenzen hieromtrent aan te geven. Meer over (psychologische) grenzen aangeven, lees je in mijn vorige blog.
 10. Natuur
  De natuur heeft een helende werking waardoor al je stress en spanningen van de dag van je afglijden en je hiermee ook je energetisch veld en aura heelt en oplaadt. Bezoek een park, een bosrijk gebied of je achtertuin en stel je voor dat je met elke voetstap die je zet negatieve energie of zelfs zaken uit het verleden waar je aan vasthoudt en wilt sluiten, achter je laat. Sta bewust stil en ervaar wat dit met je doet.

Wil je nog diepgaander werken aan het versterken van je innerlijke kracht, omgaan met energie (van jezelf en anderen) en meer positiviteit in je leven aantrekken? Dan is de 8-weekse online cursus ‘Sta in je LichtKracht’ zeker iets voor jou. Je ontvangt meditaties, oefeningen, opdrachten en rituelen om (nog meer) in je LichtKracht te staan en daarmee je energetische grenzen te bewaken en te beschermen. Hier lees je meer over de 8 modules.

Ik ben heel benieuwd wat deze tips voor je energetische grenzen doen. Laat je het me hieronder weten?

Liefs,
Karishma

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

 

 

Je bent ingeschreven op de nieuwsbrief!