8 augustus is uitgeroepen tot International Female Orgasm Day. Hierbij wordt aandacht gevraagd voor vrouwen die geen hoogtepunt kunnen bereiken tijdens seks. Uit het onderzoek van José Danta bleek dat 50% van de vrouwen dit ervaren. Vanwege alle ‘gezondheidsvoordelen’ van een orgasme is deze dag in 2006 in het leven geroepen om daar verandering in te brengen.
Vorig jaar op 8-8 deelde ik op mijn social media al mijn standpunt hierin. Ik ben namelijk van mening dat deze dag opnieuw voorbij gaat aan de heiligheid van seksualiteit. Het niet hebben van een orgasme of moeite hebben om te komen tot een orgasme wordt hiermee als een probleem neergezet. Dit en onderstaande redenen is waarom ik deze dag niet support:
1. Het is niet ons orgasme maar onze seksuele energie die beyond powerful is.
Onze natuurlijke staat is die van Nirvana (sanskriet voor verlichting), een gevoel van full body orgastic bliss dat we ervaren als een permanente staat van Zijn. We hebben geen seks nodig en hoeven niet eens aangeraakt te worden om een explosie van genot te ervaren. Het ontstaat gewoon, het hoeft niet uitgelokt of verleid te worden. Je kunt deze energie al door je heen voelen razen na een anger of emotional release, of jarenlang jezelf kleingehouden te hebben en dan eindelijk te kiezen voor jezelf, tijdens ecstatic dance of meditatie, prachtige muziek die je oren bevredigt of een explosie van seksuele energie in de lucht door middel van een prachtige avondlucht of zonsopgang. Door al deze dingen heb ik ervaren hoe je instant gekatapulteerd wordt naar een orgastische staat.
2. Seks met altijd als doel om een hoogtepunt te bereiken kan druk opleggen bij zowel de man als vrouw en verliest haar spontaniteit. Een geforceerd orgasme – meer op het ik-gericht – kan ervoor zorgen dat je na de seks uitgeput en leeg voelt (een soort van JA! JA! Oh was dat het?), terwijl seks – meer op het wij-gericht- waarbij orgasme geen doel op zich is en niet eens nodig is, je wezen volledig kan activeren. Wellicht heb je dat zelf ook wel eens ervaren: het ene orgasme put uit, het andere geeft energie. Dat hangt helemaal samen met de intentie van het moment van verbinding. Heb je seks vanuit verplichting, verslaving, met als doel een orgasme? Of heb je seks vanuit een hartsverbinding en zet je samen de intentie om elkaar naar een hoger bewustzijn te brengen?
3. Er wordt met deze dag focus gelegd op het feit dat de vrouw niet tot een orgasme kan komen en dat dat een probleem is. Mijn vragen hierbij zijn of er ook onderzocht is of vrouwen zichzelf wél naar een hoogtepunt kunnen brengen middels selfpleasure, of er een onderliggend (seksueel) trauma meespeelt, wat het patroon is van zowel de man als de vrouw hierin – word je een pleaser (vrouw) of val je terug op snelle seks: (man) – en of je er met elkaar over kunt communiceren of is het onderwerp taboe? Belangrijk hierin is je eigen lichaam te kennen, te weten wat wel/niet werkt voor jou, blokkades en trauma op het gebied van seksualiteit te helen en te beseffen dat enkel penetratie niet voldoende is! Merendeel van de vrouwen hebben een stimulering van de clitoris en g-spot nodig én een hartconnectie!
4. Mijn eigen ervaringen vertellen me dat wanneer lust in het sacraalchakra bij zowel man als vrouw niet verbonden is met de liefde in het hart, een orgasme voor de vrouw moeilijker is, of niet veilig voelt. Wanneer s.əx enkel met lust (sacraalchakra) is verbonden, kun je nooit opstijgen naar een hogere Liefde. Je blijft hangen in lagere trillingen van begeerte – een voorloper van razernij -, hebzucht, een drift en roekeloosheid. Veel vrouwen die niet of nauwelijks tot een orgasme kunnen komen, voelen dit op een diepere laag, maar wuiven het vaak weg onder het mom van ‘ik kan zonder, heb het niet nodig, bij mij is het nou eenmaal zo’. Terwijl er eigenlijk een veiligheid ontbreekt waarbinnen liefde voluit kan stromen, zonder terughoudendheid. Wanneer je lust vanuit je sacraalchakra verbindt met de liefde in je hartchakra, wissel je met je partner hogere trillingsfrequenties uit en openen zich nieuwe dimensies in jezelf en je partner, dienend aan jullie hoogste goed. Dat is de basis van Heilige seksualiteit. En daar zijn prachtige tantra practices voor om een hogere Liefde uit te nodigen in Heilige relaties en in Heilige Seksualiteit.
5. Er schuilt een ongelooflijke kracht in het uitstellen of onthouden van je orgasmes.
Volgens het Taoïsme verlies je lichaamsvloeistoffen bij het orgasme wat ten koste gaat van je levensenergie. Dus door je sperma binnen te houden kan je als man de energie van je orgasme weer terug in je lichaam laten vloeien. Zo kun je deze gebruiken om jezelf te voeden en je bewustzijn te verruimen. Ook veel vrouwen kiezen ervoor om bewuster met klaarkomen en seksuele energie om te gaan. Dat kan betekenen dat je niet klaarkomt, je orgasme uitstelt, of tijdens je orgasme bepaalde ademhalingstechnieken of visualisaties toepast waarmee je de vrijgekomen energie door je lichaam leidt. Het doel hiervan is niet om klaarkomen beladen en gecompliceerd te maken, maar samen de heilige seksualiteit te ervaren, jezelf en elkaar naar hogere staten te brengen en het bewustzijn – individueel en collectief – te verhogen.
Ik pleit daarom liever voor een International Sacred Sexuality Day op 8-8 waarbij we de heilige seksuele energie verbinden met het hoogtepunt van de energie van de Leeuwenpoort. En waarbij we de focus van een hoogtepunt bereiken, verleggen naar seksuele energie als jouw meest transformerende en helende kracht met alle gezondheidsvoordelen en manifestatiemogelijkheden van dien, zonder het orgasme alsmaar als doel te stellen. Hiermee dragen we bij aan het terugbrengen van de heiligheid van seksualiteit in plaats van in lagere frequenties te blijven hangen door te focussen op orgasmes zonder dat dieperliggende oorzaken en blokkades onderzocht danwel geheeld zijn en zonder dat we aan de ware betekenis van Heilige Seksualiteit voorbij gaan.
Op de eerste zondag van september is het World Goddess Day. Op deze dag lanceer ik mijn e-book over 10 Shadows in Sexuality. Voor mannen én vrouwen. Bovenstaande tekst is onderdeel van één van de hoofdstukken hieruit. Daarnaast kun je direct aan de slag met de practises & journalvragen rondom Sexual Shadowwork.