Met ‘about time’ bedoel ik niet ‘nou dat werd tijd zeg’, maar letterlijk ‘over tijd gesproken’. Het gevoel hebben dat de tijd door je vingers glipt. Dat zei ik laatst tegen een nichtje, omdat het prikken van een datum om af te spreken zo lastig was. Ik worstel er al een TIJD-je mee. Misschien zelfs langer dan een tijdje (jaren??). Op de één of andere manier schiet ik al-TIJD in lichte paniek wanneer een vriendin of familielid vraagt om weer af te spreken. Ja, ja, het begrip ‘tijd’ houdt me erg bezig. In plaats van een gevoel van gezelligheid, zie ik in gedachten alleen volle weekenden met afspraken, verjaardagen, trouwerijen etc. en nauwelijks tot geen tijd voor moi. En vooral door dat laatste schiet ik dus in lichte paniek. Ik voel me geleefd door andermans agenda’s. En als je zo nu en dan ook nog eens te horen krijgt dat het ‘zoooo lang geleden was dat we elkaar gezien hebben dus we moeten echt weer afspreken!’ dan voel je je ook nog eens bezwaard, bijna schuldig, om vervolgens nee te zeggen. Dus in plaats daarvan probeerde ik koste wat kost toch nog een gaatje te vinden, maar daar had ik alleen mezelf mee.

Vroeger dacht ik zeeën van tijd te hebben, nu naarmate ik ouder word, voelt het als een race tegen de klok. Hoog TIJD om daar iets aan te doen dus en mijn geluksgevoel weer terug te krijgen als we het hebben over tijd. GELUK-kig viel niet zo lang geleden mijn oog op de volgende zin van Susan Marletta Hart:

Als je denkt geen tijd te hebben, dan heb je ook geen tijd. Als je denkt tijd te hebben, dan creëer je ook tijd.

Dat wordt dus per direct een nieuwe mindset: van geen tijd naar tijd. Zeeën van tijd. En daarmee dus ook voldoende me-time. Eigenlijk is het net zoiets als positieve gedachten trekken positiviteit aan en negatieve gedachten negativiteit. Een knap staaltje ‘wet van aantrekking’ dus. Oftewel: positiviTIJD: er is tijd in overvloed in plaats van negativiTIJD: er is schaarste in tijd. En zo is het eigenlijk met alles in het leven. Het is maar net hoe jij er zelf naar kijkt/wilt kijken. Er is altijd overvloed, maar wij leven nog met het beeld van schaarste. Langzaam komt daar wel al verandering in. Steeds meer mensen hebben het door.

Verleggen van je focus: van negativiteit naar positiviteit, van schaarste naar overvloed, van gebrek aan tijd naar zeeën van tijd, van focussen op wat je niet hebt naar wat je juist wel hebt. You name it and focus on it! Want daar kunnen we echt voor kiezen. Jij en alleen jij hebt het zelf in de hand.

Verleggen van je focus: van negativiteit naar positiviteit, van schaarste naar overvloed, van gebrek aan tijd naar zeeën van tijd, van focussen op wat je niet hebt naar wat je juist wel hebt.

Dus om er weer even op terug te komen: we creëren zelf onze tijd. En daarnaast is het waarschijnlijk ook gewoon een kwestie van af en toe nee zeggen tegen een ander. En daarmee ja tegen jezelf (lees mijn blog hierover). Makkelijker gezegd… Hoe dit in de praktijk verloopt? To be continued…

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

 

 

Je bent ingeschreven op de nieuwsbrief!