Geërfd familietrauma is ook iets wat ik ervaren heb in mijn leven. Een groot deel van mijn leven was mijn (seksuele) levensenergie geblokkeerd, had ik te maken met angst, pijn, schuld, schaamte rondom seksuele intimiteit. Ik kwam erachter dat er onverwerkt seksueel trauma in mijn vrouwenlijn. Iets waarvan ik toen nog niet wist en continu mezelf verweet, niet begreep en afwees. Sinds ik weet dat geërfd trauma, of het nu gaat om seksueel misbruik, eetstoornissen, angsten of depressies, je leven volledig kan beïnvloeden zonder te weten dat ze deze trauma’s niet eens van jou zijn, deel ik mijn ervaringen hierover zodat jij ook weet wat je eraan kunt doen.

Hoe werkt het?
Bij de conceptie wordt informatie in ons DNA gecodeerd van patronen en trauma’s tot drie generaties terug. Ook wel imprints, die we in ons geheugen op celniveau opslaan. Dat maakt dat we vanuit het familiesysteem ongewild en ongemerkt dezelfde onverwerkte pijn met ons meedragen. Zolang trauma van vorige generaties niet worden opgelost, kunnen angsten, onverklaarbare vermoeidheidsklachten en emoties in ons leven blijven terugkomen en zullen we denken dat ze van ons zijn.

Wat kun je eraan doen?
Het inzicht dat er iemand in jouw familie, één van je ouders, je grootouders, een oom of tante, precies dezelfde gevoelens heeft gehad door een specifieke gebeurtenis, bijvoorbeeld seksueel misbruik, oorlogstrauma, hongersnood, kan al zoveel heling brengen in jou. Je weet dat je iets in jou draagt wat ergens anders in de lijn niet doorvoelt, verwerkt en geheeld is. Dat alleen al kan ervoor zorgen dat er heling plaatsvindt. Daarnaast is het van belang dat jij zelf al deze gevoelens ervaart, erkent en jezelf hier liefdevol van mag bevrijden. Soms is het enige wat het van je vraagt, erbij stil te staan en het door jou heen te laten stromen, het te doorvoelen en te laten gaan. Je ervaart dan alsof er een last van je schouders wegvalt, een lichter leven en je voelt je weer meer jij.

Herken jij jezelf hierin?

  • Je hebt te maken met onverklaarbare sombere gedachten, depressieve gevoelens, angsten die je moeilijk kunt plaatsen. Je loopt rond met al deze gevoelens en gedachten zonder dat daar een directe aanleiding voor is. Je voelt dat dit bezit van jou neemt en het is net alsof je je van de een op de andere dag een andere persoon voelt. Toch denk je dat het met jou te maken heeft en dat al deze gevoelens en gedachten van jou zijn.

Een geërfd familietrauma is een onverwerkt trauma, zoals bijvoorbeeld seksueel misbruik, dat van generatie op generatie wordt doorgegeven. Herken jij je hierin en kun je begeleiding gebruiken in jouw helingsproces? Ik begeleid je vanuit een zachte en liefdevolle aanpak naar jouw heling. Wil je samen afstemmen of mijn sessies iets voor jou kunnen betekenen? Voel je vrij om een telefonische kennismaking in te plannen of een sessie te boeken

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

 

 

Je bent ingeschreven op de nieuwsbrief!