Mahashivratri, “The Great Night of Shiva”, is de belangrijkste gebeurtenis in de spirituele kalender van India die op 1 maart 2022 om 03:16 uur plaatsvindt en op 2 maart 2022 om 01:00 uur eindigt.

De veertiende dag van elke maanmaand, oftewel de dag vóór de nieuwe maan, staat bekend als Shivratri. Van alle twaalf Shivratri’s die in een kalenderjaar voorkomen, is Mahashivratri, de donkerste nacht van alle maanmaanden. Dit is een dag waarop de natuur iemand naar zijn spirituele hoogtepunt duwt. Het maandelijks vieren van Shivratri, en de specifieke dag, Mahashivratri, is bijna een viering van de duisternis. ‘Shiva’ betekent letterlijk ‘dat wat niet is’. “Dat wat is”, is bestaan en schepping. “Dat wat niet is” is Shiva.

Een paar plekken die we sterrenstelsels noemen, worden over het algemeen veel opgemerkt, maar de enorme leegte die ze vasthoudt, valt niet bij iedereen op. Deze uitgestrektheid, deze onbegrensde leegte, wordt Shiva genoemd. Tegenwoordig bewijst de moderne wetenschap ook dat alles uit het niets komt en teruggaat tot niets. Het is in deze context dat naar Shiva, de enorme leegte of het niets, wordt verwezen als de grote heer of Mahadeva.

Licht is niet eeuwig, het is altijd een beperkte mogelijkheid omdat het gebeurt en het eindigt. Maar duisternis is allesomvattend, overal.

De onvolwassen geesten in de wereld hebben duisternis altijd beschreven als de duivel. Maar als je het goddelijke beschrijft als allesdoordringend, verwijs je duidelijk naar het goddelijke als duisternis, omdat alleen duisternis allesdoordringend is. Het is overal. Het heeft nergens steun voor nodig.

Deze dag is ook de viering van de vereniging van Shiva met Shakti. Mahashivratri betekent ook de liefde, passie en saamhorigheid in een Sacred Marriage. Shiva en Shakti zijn twee vormen van één energie en alleen samen staan ze compleet of krachtig. Om deze Divine Union in de buitenwereld aan te trekken mogen we eerst de Divine Union in onszelf verenigen.

Deze bijzonder krachtige dag heeft mij doen besluiten om de deuren van de 6-weken online reis ‘Sacred Union: balacing Shiva & Shakti within’ geopend te houden tot middernacht. Tijdens deze reis helen en balanceren we de gewonden mannelijke en vrouwelijke energie in onszelf om de Divine Feminine en Sacred Masculine in onszelf te laten ontwaken en verenigen.

Wil je meer leren over het helen en balanceren van je inner feminine en inner masculine? Dan is de online cursus Sacred Union: balancing Shiva & Shakti within iets voor jou. Je bent meer dan welkom om samen deze reis te maken. Aanmelden kan via hier.

Liefs,
Karishma

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

 

 

Je bent ingeschreven op de nieuwsbrief!