Sexual Trauma Counseling

Bij seksuele blokkades of seksueel trauma.

Contact

 Heel jezelf van seksuele blokkades en (familie)trauma en laat jouw seksuele energie ontwaken zoals het de bedoeling is. 

Karishma Sanchit

Sexual Healing

 

Als het gaat om intimiteit en seksualiteit in de huidige maatschappij, is het bijna onmogelijk om op te groeien zonder een of ander seksueel trauma, dat de vorm kan aannemen van beperkende overtuigingen, schuldgevoelens, schaamte of angst.

We kunnen niet ontsnappen aan de op angst gebaseerde of hyper-erotische verhalen die worden aangeboden door entertainment, de media, religie, porno, sekseducatie op school en onze leeftijdsgenoten. Deze zijn vaak zo diep geworteld in ons onderbewustzijn dat we ons er niet van bewust zijn dat we deze beperkende perspectieven ons intieme leven laten beheersen.

Door decennialang onze seksuele energie te onderdrukken of op een ongezonde manier uit te drukken, is de seksuele schaduw geboren. Beide, onderdrukking of overmatig toegeven aan onze seksuele energie maakt ons onbewust en zorgt ervoor dat de seksuele schaduw kan gedijen.

Je niet bewust zijn van je seksuele schaduw leidt ertoe dat je je niet meer kunt uiten op de manier die je eigenlijk zou willen. Je houdt je in, past je aan, wordt een peoplepleaser, bang om afgewezen te worden.

En toch zijn we met bewustzijn in staat beperkende overtuigingen, triggers en trauma’s te gebruiken als toegangspoort tot onszelf. Bewust en toegewijd bezig zijn met je helingsproces vraagt ​​ons om onvoorwaardelijke liefde te integreren en te brengen in alle delen van onze menselijke expressie, inclusief onze schaduw. Dit leidt tot diepere staat van zijn. Hoe dieper ons zelfbewustzijn, hoe verder we naar buiten toe kunnen uitbreiden.

Bevrijd de seksuele kracht in jou.

 

 

Seksuele blokkades

Onze levensenergie en levendigheid ontwaakt wanneer we (seksuele) blokkades en trauma helen die opgeslagen zitten in onze baarmoeder / sacraal chakra. 

 Je hebt te maken met een seksuele blokkade wanneer je:

 • je onveilig voelt of onveiligheid in je leven hebt ervaren.
 • schaamte en schuldgevoelens ervaart bij intimiteit en seksualiteit.
 • je moeite hebt met ontspannen wanneer het op intimiteit en seksualiteit aan komt. 
 • Je hebt te maken met klachten rondom vagina, baarmoeder en menstruatie.
 • Pijn voelt bij vrijen (vaginisme).
 • druk voelt om een hoogtepunt te bereiken.
 • je schaamde omdat je te seksueel was en jezelf heb ingehouden.
 • iemand of iets je yoni binnengaat zonder dat je yoni het wil, zonder dat je energetisch openstaat om iets te ontvangen, maar er toch iets binnenkomt (ook bij inwendige medische onderzoeken).
 • je je verplicht voelt om seks te hebben met je partner terwijl je dat niet wilt en het toch doet.
 • moeite hebt met je uitspreken, je grenzen aangeven (keel-bekken verbinding die op slot gaat bij een blokkade).
 • je niet (seksueel) vrij voelt, jezelf voelt.
 • voelt dat er een onbenut potentieel in je schuilt dat je wil aanboren.

Herken jij je in een of meerdere punten hierboven? En heb je de behoefte in een veilige setting jezelf te bevrijden van seksuele blokkades? Zodat je als bewuste, vrije en krachtig mens, vol vertrouwen jezelf kunt openen om de levensenergie, seksuele energie, nog meer te laten stromen in jezelf en je leven? 

Seksuele Trauma

Heb je te maken met een (seksueel) trauma? Of met een geërfd familietrauma: onverwerkt trauma, zoals bijvoorbeeld seksueel misbruik, wat van generatie op generatie wordt doorgegeven? Ik begeleid je vanuit een zachte en liefdevolle aanpak naar jouw heling.

Geërfd familietrauma is ook iets wat ik ervaren heb in mijn leven. Een groot deel van mijn leven was mijn (seksuele) levensenergie geblokkeerd, had ik te maken met angst, pijn, schuld, schaamte rondom seksuele intimiteit. Ik kwam erachter dat er onverwerkt seksueel trauma in mijn vrouwenlijn.

Bij de conceptie wordt informatie in ons DNA gecodeerd van patronen en trauma’s tot drie generaties terug. Ook wel imprints, die we in ons geheugen op celniveau opslaan. Dat maakt dat we vanuit het familiesysteem ongewild en ongemerkt dezelfde onverwerkte pijn met ons meedragen. Zolang trauma van vorige generaties niet worden opgelost, kunnen angsten, onverklaarbare vermoeidheidsklachten en emoties in ons leven blijven terugkomen en zullen we denken dat ze van ons zijn.

Herken jij jezelf hierin?

 • Je hebt te maken met (seksueel) trauma en je voelt dat je er klaar voor bent om de stap naar heling te zetten.
 • Je hebt schaamde omdat je te seksueel was.
 • Je verloor je maagdelijkheid voordat je er klaar voor was.
 • Je wilt vrij zijn van schaamte en schuldgevoelens.
 • Je hebt te maken met angsten en emoties zonder duidelijke oorzaak en wil weten of je te maken hebt met onverwerkt familietrauma.
 • Je hebt moeite met je uitspreken, je grenzen aangeven, spreken in groepen.
 • Je hebt te maken met klachten rondom vagina en baarmoeder (ook vaginisme).
 • Je wilt je (seksueel) vrij voelen, vrouw voelen.
 • Je voelt dat er een onbenut potentieel in je schuilt die je wil aanboren.

Wil je samen afstemmen of mijn sessies iets voor jou kunnen betekenen? Voel je vrij om een telefonische kennismaking in te plannen of een sessie te boeken.

Wat levert een 1-op-1 traject op?

 

 • Je leert de signalen van je lichaam te begrijpen.
 • Je leert meer te genieten van jezelf en het leven. 
 • Je voelt jouw levensenergie, jouw seksuele energie, steeds meer stromen.
 • Je leert duidelijk je grenzen aan te geven en uitspreken wat goed voelt voor jou.
 • Je leeft minder vanuit je hoofd en meer vanuit je hart.
 • Je voelt je op een dieper niveau verbonden met (de wijsheid van) je baarmoeder, je lichaam en je ziel.
 • Je leeft meer in lijn met je natuurlijke vrouwelijke ritme en cyclus.
 • Je heelt (geërfd familie) trauma en blokkades zodat jouw energie weer gaat stromen.
 • Je leert negatieve emoties en ervaringen te transformeren naar geluk en positiviteit.
 • Je ervaart meer innerlijke rust, energie en balans.
 • Je hebt vertrouwen in jezelf, je lichaam en je levenspad.

Hoe ziet een sessie eruit?

Samen verkennen we eventuele gewonde vrouwelijke delen (o.a. klein houden, grenzen aangeven, je ruimte in te nemen, maar ook trauma op het gebied van seksualiteit) in jou en de moeder- en vaderwond. Waar mag jij nog in je kracht staan? En welke richting brengt jou nog meer naar de empowered sexual woman die je in wezen bent? Door hier heling in te brengen, kan transformatie plaatsvinden.

Wombhealing en Ankh healing

Onze vrouwelijke kracht is voor een groot deel verloren gegaan door pijn, verdriet, trauma uit de vrouwenlijn en ligt opgeslagen in onze baarmoeder. Deze healing brengt verlichting en herinnert ons aan de kracht van de vrouwelijke energie. Deze wombhealing combineer ik met een prachtige baarmoederbehandeling met de Ankh healing.

Yoni yoga

Je leert yoga-oefeningen, bio-energetische oefeningen, TRE, mudra’s en (wo)mantra’s om je fysieke en energetische baarmoeder te helen en te activeren.

Voeding en kruidenadvies

De natuur in de vorm van kruiden en voeding helpt ons bij het verlichten van klachten rondom de vrouwelijke geslachtsorganen en vrouwenpijnen.

Verder kan een sessie er ook als volgt uitzien:

 • Lichaamsgerichte energetische therapie
 • Systemisch werk
 • Ademwerk
 • Kundalini
 • Stembevrijding
 • Baarmoeder healing
 • Ankh healing

Wil je samen afstemmen of mijn sessies iets voor jou kunnen betekenen? Voel je vrij om een telefonische kennismaking in te plannen of een sessie te boeken.

Tarieven

Consult 1 uur: 85 euro
Consult 1,5 uur: 125 euro
Consult 2 uur: 175 euro

Afspraak afgezegd binnen 48-24 uur voor de sessie:
50% in rekening gebracht.
Afgezegd of niet verschenen binnen 24 uur: 100% in rekening gebracht.
 

AGB praktijk-code: 90066270
AGB zorgverlenersnummer: 90107056
Beroepsvereniging CAT: CM2012-21-03-19
Aangesloten bij klacht- en tuchtrecht.
Geschillencommissie: GAT

Vergoeding zorgverzekeraars

In 2023 komen mijn consulten als Vergoedbaar CAT-Therapeut voor gedeeltelijke vergoeding in aanmerking vanuit het aanvullende pakket bij: 

Zilveren Kruis, Avéro Achmea, FBTO, OZF, De Friesland Zorgverzekeraar, CZ, OHRA, CZdirect, Nationale Nederlanden ZorgMenzisPMA, Anderzorgde drie Zorgkantoren Groningen Twente en ArnhemMenzis Zorgaanbod (MEZ), ONVZ.

Voor het indienen van een declaratie indienen bij een zorgverzekeraar gebruik je mijn prestatiecode 24012 Energetische therapie. Dit wordt ook altijd op mijn factuur vermeld. 

Mijn intentie was om meer verbinding/ contact te maken met mijn bekkengebied en wat er nu eigenlijk spiritueel gezien nog vast zit om volledig vrij en mezelf te kunnen zijn. Door levenslang vaginisme en een nare seksuele ervaring is dit gebied op z’n zachts gezegd nogal ” beladen” en voel ik veel schaamte en schuld. Om hier licht op te schijnen vond ik nogal spannend. Maar met de fijne begeleiding van Karishma lukte het mij om mij in de oefeningen over te geven aan datgene wat naar de oppervlakte mocht komen en voel ik mij na de sessie echt meer ontspannen en voel ik minder spanning in mijn lijf. De oefeningen brachten mij niet alleen echt in contact met mijn bekkenbodemgebied. Wonderlijk want dit echte contact voel ik al mijn hele leven niet echt. Daarnaast gaven ze ook veel inzichten rondom mijn thema”s, heb ik veel kunnen loslaten en voelde ik mij krachtig en mooi in mijn vrouwelijke energie na de sessie maar ook erna. De energie lijkt blijvend te zijn getransformeerd. Ik voel nog steeds meer kracht en stevigheid in mijn bekkengebied en de speelse en zachte vrouw die ik altijd al was, laat zich na de sessie meer zien. Juist heeft mij de spirituele benadering hierin geholpen. Mede omdat ik al vaker bij seksuoloog / psycholoog ben geweest voor mijn bekkenbodemproblematiek. Deze holistische aanpak heb ik als zeer waardevol ervaren. Karishma laat je heel erg op je gemak voelen, weet hoe ze diepgaandere thema’s kan aanraken en hoe je vrouwelijke energie echt kan gaan stromen.
Margo

Karishma is een ontzettend lieve zachte en kundige vrouw. Ze voelt alles goed aan en weet precies wat er nodig is en nodigt je uit om ze ver te gaan als voor jou fijn is. Hierdoor ontstaat een enorm fijne veilige sfeer en is er veel vertrouwen. Ik heb 8 intensieve coach sessies bij Karishma gehad en alles ging altijd heel puur en “naturel”. Natuurlijk werden er pijnlijke punten aangewezen maar altijd met een hele hoop licht omringt! Ik vond deze sessies echt een cadeau en ging elke keer lichter en met meer inzichten in mezelf weg. Dankjewel voor alle fijne sessies en je eigenheid Karishma! Ik hoop dat we elkaar nog gaan zien 🙂

Yonne

Ik ben jou enorm dankbaar voor het vertrouwen dat je in mijn capaciteiten
had en de steun die je mij gaf in dit proces. Alle veiligheid die dit mij
bood heeft me enorm geholpen om het vertrouwen en de kracht te vinden in
mezelf om de moeilijke dingen aan te gaan.

Bedankt voor het dienen als voorbeeld van hoe de dingen wel kunnen.
Hoe het mogelijk is om op een zachte manier verbinding te maken met de
zware en moeilijke delen in mezelf. En vooral voor het gevoel, dat ik
steeds opnieuw kreeg, dat ik liefde ook echt verdien.

Sara

Aangesloten bij:

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

 

 

Je bent ingeschreven op de nieuwsbrief!