Eerder schreef ik al over tijd in de zin ‘waar gaat toch de tijd’. Het onderwerp houdt me nog steeds bezig. ‘Ik wil een opleiding doen, mijn meditaties weer oppakken en gezonder eten, maar ik weet niet waar ik de tijd vandaan moet halen’, vertelde een vriendin mij laatst. Herkenbaar, ik worstel er van tijd tot tijd ook mee. To do lists, bucket lists, healthy lists… Al die wensenlijstjes over wat we nog willen doen en bereiken in ons leven…Grote of kleine wensen. Soms weet je niet meer waar je moet beginnen. We willen zoveel, in zo weinig tijd. En het liefst allemaal tegelijk en Nûhûû. En oh ja, ergens tussen alle drukte willen we natuurlijk ook ME-TIME. Maar hoe langer je er aan denkt, hoe langer het duurt voor je iets doet. En uiteindelijk wordt het niets. Van uitstel…

Hoogste tijd
Soms heb je zoveel ideeën in je hoofd dat je niet weet waar te beginnen. Hoog tijd voor wat prioriteit! Vorig jaar kreeg ik een gouden tip die ik graag wil delen. Als je ECHT iets wil (doen), dus niet maar zeggen en er verder niks mee doen, of je hebt een idee, onderneem dan binnen 72 uur actie. Hoe klein die actie ook is, neem de eerste stap. Kies ook één ding van je wensenlijstje en wil vooral niet alles tegelijk doen. Maar hoe ga je van ‘geen tijd’ naar ‘hoogste tijd’. Juist prioriteit! Zo kom je er:

Van ‘geen tijd’ naar ‘hoogste tijd’.

The wishlist: maak een lijst met al je wensen
Stel dat je alles mag wensen en er geen enkele belemmeringen zouden zijn. Het maakt niet uit hoe gek of bijzonder je wensen of doelen ook mogen zijn. Wat zou je dan willen? Schrijf het vervolgens allemaal op en verdeel je wensenlijst in dingen die je:

  • wilt ZIJN (zelfstandig, coach, inspirerend voorbeeld),
  • wat je wilt HEBBEN (bijvoorbeeld meer me-time, eigen bedrijfje, geduld) of
  • wilt DOEN (bijvoorbeeld Spaans leren, een boek schrijven, wereldreis).

Geef jezelf één minuut per onderdeel en schrijf alles zo snel mogelijk op. Zorg dat je pen blijft bewegen op het papier!

Kies er 1 en focus
Gelukt? Kies vervolgens één ding. Bijvoorbeeld iets wat voor jou het meest belangrijk is, waarvan je denkt dat dat de minste effort heeft of waar je hart sneller van gaat kloppen en je ogen van gaan glinsteren. Zorgt er dan voor dat je er één kiest waar je je vervolgens volledig op focust. Geen tien ballen in de lucht dus. Maar één. Dat is pas een mindfull wishlist. Wanneer je kiest vanuit je hart.

Kiezen vanuit je hart.

Bedenk acties die je dichter bij je wens brengen
Formuleer dan verschillende acties die je dichter brengen bij het realiseren van je wens. Wil je een eigen bedrijfje opstarten? Onderzoek dan bijvoorbeeld je mogelijkheden op internet, kijk of je met iemand in je netwerk kunt afspreken die dit al heeft gedaan voor tips en trucs of welke cursussen/webinars je verder kunnen helpen.

Kies 1 actie en voer uit
Heb je je acties geformuleerd? Kies er dan 1 uit en voer die binnen 72 uur uit. Stel het niet langer uit! Laat de tweede actie ook niet te lang op zich wachten en voer één voor één je acties uit die je dichter bij je wens brengen.

Last but not least
That’s it! Bijna dan. Er is nog een belangrijke voorwaarden. Misschien wel de belangrijkste. Cliche of niet, daar komt ie:
‘Geniet bewust van elke stap in het proces, focus en haast je niet naar het einddoel. Maar heb aandacht voor de weg er naar toe.’

Haast je niet naar het einddoel, maar heb aandacht voor de weg er naar toe.

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

 

 

Je bent ingeschreven op de nieuwsbrief!