Een groot deel van mijn leven had ik angst voor scksuele intimiteit. Gevoelens van angst, schaamte schuldgevoel en pijn rondom səksuele intimiteit. Gevoelens die ik nooit begreep en mezelf verweet. Tot ik erachter kwam.

Een week voorafgaand aan het retreat The Goddess Journey in juni 2021 kwam een lang verborgen familiegeheim aan het licht: over scksueel misbruik in onze vrouwenlijn.

Een geheim dat ik sinds jongs af aan al voel in elke cel van mijn lichaam maar nooit kon plaatsen. Waardoor ik ben  gaan geloven dat er iets niet klopte met mij. Maar nooit verder over nagedacht had om dit te laten onderzoeken. Ik had nooit iets naars meegemaakt waardoor ik het vaginisme kon verklaren.

Wat ik toen nog niet wist, was dat bij de conceptie informatie in ons DNA wordt gecodeerd van patronen en trauma’s tot drie generaties terug. Vrouwenpijn in onze vrouwenlijn zoals onderdrukking, misbruik, achtervolging worden van generatie op generatie doorgegeven. Zonder dat je er in dit leven daadwerkelijk mee te maken kan hebben gehad, kan het wel zo voelen. Zo kan een angst of fobie ook uit een vorig leven stammen.

Daarnaast wordt collectief trauma, zelfs bij een gebeurtenis aan de andere kant van de wereld zoals bij oorlog, genocide of nav natuurrampen, in ons energetisch lichaam ervaren. ‘Wij (zijn goed)’ vs. “zij (zijn slecht)’ of ‘Gelukkig gebeurt het daar en niet hier’ bestaat daarom niet. We zijn allemaal met elkaar verbonden. De onderdrukking van de vrouw, scksueel misbruik waar dan ook in de wereld is ook voelbaar in jou en mij.

Maar welk trauma of karma ook in ons ligt opgeslagen, we kunnen dit helen. Zodra jij je er bewust van bent en bereid bent het werk te doen. Weet dat wanneer jij heelt, je ook healing brengt in je vrouwenlijn: zeven generaties terug en zeven generaties vooruit. En: wanneer jij heelt, heel ik ook.

De tranen vloeiden tijdens The Goddess retreat bij alle vrouwen, incl. bij mezelf, bij het delen we onze diepste pijnen en geheimen. Dit zorgde voor een nog diepere verbinding met en heling bij onszelf, elkaar, onze baarmoeder en alle vrouwen die voor ons kwamen. We verlieten de cirkel als totaal andere vrouwen dan aan het begin van onze samenkomst. En dát is de helende vrouwelijke kracht die ontstaat wanneer vrouwen bij elkaar komen. Pure magie.

Kun je begeleiding gebruiken bij thema’s als misbruik, vaginisme, schaamte, schuldgevoelens, onrecht? Dan is Vrouwen LichtKracht wellicht iets voor jou. Meer hierover lees je hier

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

 

 

Je bent ingeschreven op de nieuwsbrief!