Onze baarmoeder en keel zijn twee krachtige portalen die zowel fysiologisch als energetisch met elkaar verbonden zijn. Ze worden ook wel de Divine Twins genoemd.

Het sacrale chakra regelt creativiteit, overvloed en aantrekkingskracht, inclusief het vermogen om romantische partners aan te trekken en te behouden. Het keelchakra regelt op zijn beurt het vermogen om de creatieve impulsen en ideeën uit te drukken die hun oorsprong vinden in het sacraalchakra.

Tegerlijkertijd zijn dit dé twee plekken waar de meeste collectieve pijn en angst zit, ontstaan in een ver verleden. De pijn van de vrouwelijke onderdrukking en de angst om ons pure, krachtige Vrouw-Zijn naar buiten te brengen en onszelf te laten zien en horen leeft vandaag de dag nog steeds in ons.

 

Wanneer ons lichaam stress of trauma ervaart, klemmen we onze kaken op elkaar en zetten we vaak ook ons ​​bekkengebied op slot. Wanneer we onze kaken ontspannen, ontspant ook automatisch ons bekkengebied. Probeer het maar terwijl je dit leest. 😉

De creatieve expressie wordt geblokkeerd wanneer we het gevoel hebben dat het onveilig is om te zijn wie we zijn. In plaats van rond te rennen, wild te dansen en te zingen, hebben we als vrouw geleerd hoe we stil moeten blijven en onze mond moeten houden. Dit verstikt letterlijk onze stem en kan leiden tot schildklierproblemen op latere leeftijd.

Omdat het keelchakra de creatieve kracht van de baarmoeder uitdrukt, voelt het manifesteren van overvloed in financiën en relaties ook vaak als een onmogelijke strijd. Vanwege de onlosmakelijke verbinding tussen de baarmoeder en de keel, kunnen de oorzaken van blokkades voor overvloed en zelfexpressie ook in het bekken ontstaan.

Onze baarmoeder is een weerspiegeling van de kosmische baarmoeder, de altijd scheppende Bron. De baarmoeder bevat de sleutel tot de essentie van het Goddelijke Vrouwelijke en haar manifestatiekracht.

Trauma opgeslagen in ons sacrale energiecentrum, vooral seksueel misbruik, kan deze goddelijke stroom volledig blokkeren en kan ook leiden tot klachten in onze baarmoeder, menstruatie en keel.

Om de verbinding tussen het keelchakra en sacraalchakra te herstellen naar Divine Twins organiseren Maaike Borsboom van NatuurZijn en ik maandelijks een dag retreat in Delft:

THE VOICE OF THE WOMB
Je ontvangt op deze dag ceremonieel o.a. de
🌹 Rite of the Womb,
🌹 Shamanic Voice Healing en
🌹 Stemactivatie middels stembevrijding.
Kijk in de agenda voor de volgende data of neem contact op via info@karishmasanchit.nl.
Liefs,
Karishma

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

 

 

Je bent ingeschreven op de nieuwsbrief!