Zielskundig, energetisch, emotioneel, mentaal, fysiek

Selfhealingblog 3

De reguliere geneeskunde is afgestemd op het lichaam. Daar is veel mee bereikt. Bij een ernstig ongeluk, acute ziektes of geboortes worden mensen met kunst- en vliegwerk in leven te houden. Bij chronische en welvaartziektes heeft het echter een beperking. Daarbij moeten de oorzaken gezocht worden in de leefstijl en hoe de mens met zijn eigen lichaam omgaat. Maar ook in het optimaal gebruik maken van ons herstellend vermogen.

Een lichamelijke klacht uit zich vaak pas wanneer we alle andere triggers en signalen uit ons leven en andere lagen hebben genegeerd. Naast onze fysieke laag heb ik het ook over de zielskundige, energetische, emotionele en mentale laag. Wanneer we op de andere lagen niet de nodige veranderingen hebben doorgevoerd om gelukkig, gezond en vitaal te blijven, dan ontstaat er een lichamelijke klacht. Het is dus ook van belang om eerst te kijken wat er zich op de andere lagen afspeelt.

Zielskundig
Als niet je zielsmissie leeft, door bijvoorbeeld werk te doen wat je niet interesseert of door de jaren heen in een relatie zitten zonder bezieling, dan verlies je energie. In mijn geval had dat zich een aantal jaar geleden geuit in een ernstig vitamine b12-tekort. Ik leefde mijn leven niet en dat kostte mij mijn levensenergie. Als je doet wat je interesseert, krijg je energie. Precies die energie om je uitdagingen te overwinnen. Dat is de richting naar je ziel toe. Je zielsmissie leven. Dan krijg je energie, leer je het meest, ontwikkel je je talenten, ben je van de meeste betekenis voor je medemens, het is vervullend, maakt gelukkig en schept rijkdom op alle niveaus. Daar gaat je ziel van stralen.

Energetisch
Emoties en gedachten hebben direct invloed op ons energetisch lichaam. Wanneer je te maken hebt met toxische gedachten en emoties kan dat zorgen voor een blokkade in één of meerdere van je chakra’s, je aura kan er vervuild door raken en je de doorstroming van energie in je energiebanen (meridianen) kunnen verstopt raken. Middels visualisaties en energiebehandelingen houd je je energetisch lichaam in balans. Ook alles wat je van generatie op generatie door hebt gekregen, opgeslagen in je DNA, werkt energetisch door. Karmische lasten kunnen middels begeleide reïncarnatiesessies worden geheeld.

Emotioneel
Emoties kunnen voedend of toxisch zijn. Emoties als vreugde, geluk, vervulling, voldoening, liefde versterken ons immuunsysteem en verhogen onze levenskracht. Bij het ervaren van stressemoties, wordt het primitieve brein geactiveerd. We zijn gericht op overleven, krijgen een kokervisie, zijn gericht op gevaar, gericht op NIET en denken in beperking. Negatieve emoties vervuilen ons energetisch lichaam waardoor onze trilling verlaagt. Onverwerkte emoties zetten zich vast in ons lichaam waardoor er klachten kunnen ontstaan. Door je emoties te verhogen door bijvoorbeeld de hartcoherentiemeditatie, ontspant je primitieve brein en verhoog je je trillingsfrequentie. Vanuit deze positieve emoties kun je werken aan een positieve mindset.

Mentaal
Ook onze gedachten kunnen voedend of toxisch zijn en overtuigingen scheppend of vernietigend. Denk maar aan je innerlijke criticus die je de hele dag vertelt wat er allemaal niet goed is aan je. Hoe vaker je dit tegen jezelf zegt, hoe meer je het gelooft. Negatieve gedachten trekken niet wenselijke situaties en personen aan. Het is van belang om je te beseffen dat jij niet je gedachten bent, maar dat je de waarnemer bent van je gedachten. Je kunt je gedachten ontspannen door je emoties te verhogen en middels mindfulness oefeningen. Positieve emoties in combinatie met positieve gedachten betekent dat je je mooiste werkelijkheid kunt creëren en leven. Je gedachten en emoties kennen scheppende krachten en creëren precies dat wat je met je gedachten en emoties uitzendt. Gedachten vanuit positiviteit en ontspanning worden dan zoals ze van oorsprong bedoeld waren: creatief, ondersteunend, scheppend.

Lichamelijk
Voeding is een belangrijke factor als het gaat om het voeden of vergiftigen van het lichaam. Voeding met de meeste lichtkracht zit in groene groenten en fruit. Het versterkt het zelfherstellend vermogen van onze cellen. Het zijn lichtkadootjes van onze schepper om door ons lichaam uitgepakt te worden. Een ander belangrijke factor is ademhaling. Adem draagt levensenergie. Ademhalen zorgt ervoor dat we mentaal en fysiek in balans komen. Het draagt bij aan het zelfherstellend vermogen van lichaam door zuurstof te  verhogen.

Ons lichaam is dag en nacht bezig om balans te houden. Om van binnenuit te herstellen. Denk maar aan een wondje, dat vanzelf weer aan elkaar groeit. Dat is een voorbeeld van het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Dat gebeurt niet alleen aan de buitenkant. Maar ook aan de binnenkant. Beschadigingen van binnen herstellen zichzelf. Alle belastingen op het lichamelijk systeem, veroorzaakt door zielskundige, energetische, emotionele, mentale of lichamelijke vervuiling, zorgen voor een disbalans en het lichaam probeert dat telkens weer in evenwicht te brengen.

Als je stilstaat hoeveel herstelcapaciteit en reserves die we van de schepping hebben meegekregen voordat we ziek worden, dan is dat nog veel opmerkelijker dan het feit dat er zoveel mensen ziek zijn in deze tijd. Maar als we dan ziek worden en medisch onderzoek kan niks vinden, dan is het goed om maatregelen te nemen op deze andere lagen. We bruisen dan van de energie en vitaliteit, we gaan ons automatisch emotioneel stabiel voelen, beginnen we mogelijkheden te zien van onze gedachtekrachten en we willen onze zielsmissie leven en bijdragen aan het geheel. Door lichtkracht via voeding en ademhaling op te nemen versterken we ons eigen licht. De lagen zijn zó met elkaar verbonden dat je ze niet kunt uitsluiten bij zelfgenezing. Als je bewust wordt van het effect van zelfheling op alle lagen dan heb je de sleutel tot ware rijkdom in handen.

Wil jij jezelf kunnen helen op alle lagen? Dan is de online training ‘Become your own Healer’ iets voor jou. Lees er hier alles over of stuur me gerust een berichtje voor meer info.

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

 

 

Je bent ingeschreven op de nieuwsbrief!